Hoe biologisch is biologisch? Wat houdt het eigenlijk in? Nu blijkt weer dat koeien staan vastgebonden in de stal, en dat het vlees als biologisch verkocht wordt. →
Categorie: "Dierenwelzijn in de supermarkt"
Bio-big sterft sneller
Is biologisch altijd beter? Dat is de vraag die je je kunt stellen naar aanleiding van de hoge biggensterfte bij biologische boeren. →
Geitjes in de wei op verpakking misleidend
Een geitenmelkje of -kaasje met een vrolijk geitje in de wei op de verpakking? Die tijden zijn voorbij. Niks in de wei, ze staan gewoon op stal. →
Stress zorgt voor kannibalisme
Het afknippen van de krulstaart van varkens zou binnenkort verleden tijd moeten zijn. Maar de varkenshouders protesteren. →
Is een dier een product?
We lopen door de supermarkt, er klinkt een aangenaam musacje, en zien vlees in plakjes, in bakjes en andere gezellige verpakkingen. De associatie met levende dieren is ver te zoeken. →
Antibiotica-resistente bacterie ook in biologisch vlees
Zowel op regulier, biologisch als op scharrelvlees en op vlees met een beter-leven-ster uit de supermarkten heeft de Consumentenbond het antibiotica resistentie Extended Spectrum Beta- Lactamase (ESBL)-enzym aangetroffen. →
Varkensvlees in de supermarkt diervriendelijker
Het afknippen van de staart van varkens en het slijpen van tanden wordt aan banden gelegd, om zo de levens van varkens aangenamer te maken. Ook mag een varken niet langer dan 6 uur worden getransporteerd. →
Hoeveel wil je voor kip betalen?
Het is zover, de plofkip verdwijnt uit de supermarkt. Maar zijn wij bereid meer te betalen? →
Biologische melk van plofkoe
Ook koeien worden gefokt om een zo hoog mogelijke melkproductie te genereren. Een pleidooi voor biologische koeien. →
Supermarkten en pluimveesector praten over plofkip
Door de niet aflatende campagnes van Wakker Dier tegen de plofkip moeten de supermarkten en de pluimveesector wel een plan bedenken voor een diervriendelijkere versie van dit vleeskuiken. →