Gratis boodschappen bij Jumbo?

Jumbo. De reclames liegen er niet om. Als je de 4e wachtende in de rij bent, krijg je je boodschappen gratis. En de laagste prijsgarantie, vind je ergens anders hetzelfde product, maar dan goedkoper, krijg je het verschil terug. Klinkklare onzin?

 

De Jumbo was eerst C1000 bij mij in de straat. Toen was het er nog gemoedelijk. De zaak was ruim opgezet, je kon rustig dwalen door de brede gangpaden, en op je gemak de uitgestalde waren bekijken. Toen kwam Jumbo. Je komt binnen, je staat meteen in de file omdat het groente en fruit net zoals op de markt is ”uitgestald”. Je kunt er niet langs als er iemand voor je staat. En er staat altijd iemand voor je.

Het idee hierachter is dat vers verkoopt. Daarom struikel je bij supermarkten over hun groente-eilanden. Heel irritant. De gangpaden zijn veel smaller geworden, en vooral hoger. Je hebt geen idee waar je bent, en botst constant tegen buurtgenoten op. Ook Heel Irritant.

Gratis boodschappen?

Ik en mijn buurtgenoten staan heel vaak als 4e in de rij. Niemand van het Jumbo-team zegt dan wat. Wij ook niet.  We kennen ze namelijk al een tijdje, ze stonden eerst in de C1000. Moeten wij dan op onze reclame-strepen gaan staan?

Goedkoop?
De producten van Jumbo zijn niet echt goedkoop. Jumbo heeft met Albert Heijn het grootse marktaandeel in supermarktland, meer dan 50%, Albert Heijn is niet goedkoop, en Jumbo ook niet. Op zich maakt dat niet uit, maar doe dan niet alsof je goedkoop bent.  Ik roep lezers dan ook op om mij te vertellen of zij producten kunnen vinden die niet aan die laagste prijsgarantie voldoen. Jullie bevindingen worden gepubliceerd op deze site, supermarktblog.nl. En als je als 4e wachtende in de rij hebt gestaan, en je hebt gratis boodschappen gekregen, laat het weten!

 

 

Lees ook:Gratis boodschappen met Gouden Bonuskaart
Lees ook:Voetbalalbum kost 3300 eurootjes
Lees ook:De Albert Hel: irritaties in de supermarkt
Lees ook:Markt voor senioren nog nauwelijks ondekt
Lees ook:XXL krasweken bij Lidl 2013

9 reacties op “Gratis boodschappen bij Jumbo?

 1. Mark

  Als reactie op de column van Barbara.
  Ten eerste was C1000 niet winstgevend genoeg en kon je daardoor door de supermarkt dwalen aangezien er veel minder klanten komt en de drukte in de winkel veelal afhankelijk is van een aantal ‘spitstijden’.
  Ten tweede geldt bij alle Jumbo’s, 4e in de rij, kan er nog een kassa bij dan krijg je je boodschappen gratis. Dit geldt niet als er kassa’s open zijn met kortere rijen (wat mij vrij logisch lijkt). Dus ben je 4e wachtende geef dat dan aan bij de cassiere.
  Ten derde heeft Jumbo de laagste prijsgarantie, je mag de producten van Jumbo ‘duur’ vinden, maar kom dan met een vergelijkbaar artikel van een andere supermarkt voor een lagere prijs. Zulke ‘random’ uitspraken moet je eerst bewijzen.

  In de praktijk blijkt inderdaad dat het personeel in omgebouwde C1000 filialen nog niet geheel ‘Jumbo proof’ zijn, dit heb ik zelf als Jumbo werknemer ook ervaren. In de toekomst zal dit langzamerhand veranderen.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Barbara Hinnen

  Beste Marc,

  Dank je voor je reactie, ik heb 6e wachtende in de rij aangepast in 4e. Ik trek de stoute schoenen aan en geef een volgende keer bij Jumbo zelf aan dat ik 4e wachtende ben. Ik laat de lezers weten hoe het afloopt.

  Groet Barbara

    /   Beantwoorden  / 
 3. Jeannette

  Ik ben meerdere keren 4e in de rij geweest, en na dit netjes kenbaar te hebben gemaakt kreeg ik inderdaad mijn boodschappen gratis.
  Ook alle producten met de datum van vandaag krijg ik altijd netjes en vriendelijk mee.
  En wanneer je iets op de versafdeling vind wat niet vers is, krijg je een zak vol verse groente en fruit mee.
  Ik ken geen enkele andere winkel met deze service.
  Voor mij geen andere winkel meer dan de JUMBO!

    /   Beantwoorden  / 
 4. Jesse

  Wij zijn inmiddels al 3x ’4e in de rij’ geweest, maar alle 3 de keren was er volgens het personeel een excuus waardoor ik er volgens hen geen recht op had…

  Dit zijn hun excuses op een rij;
  * jawel mevrouw, alle mogelijke kassa’s zijn open. Kassa 7 is namelijk defect
  (hoe kan ik dat als klant controleren?!)
  * mevouw, u kunt ook gewoon afrekenen met een zelfscanner, dan bent u niet 4e in de rij
  (dat vind ik onhandig, en daarnaast houd ik zo de ‘kassajuffrouw-baan’ levend)
  *Nee mevrouw, u bent niet de 4e klant in de rij, want deze twee dames
  (wijzend naar 2 kletsende meiden die elk notabene apart wilden afrekenen en dus ook 2 beurtbalkjes gebruikten) horen bij elkaar en tellen dan als 1 klant…
  (nee, een klant is iemand die iets apart afrekent!)

  zo is er telkens wat… Bij deze laatste vielen de 2 meiden me zelfs bij. Ik hoefde slechts 3 kleine flesjes wijn (1 persoonsflesjes) af te rekenen. een bedrag van in totaal rond de 5.90 als ik het me goed herinner. Zelfs die meisjes zeiden, “joh, doe niet zo moeilijk! Omdat wij elkaar kennen worden we opeens samen als 1 individu gezien? We rekenen inderdaad apart af en doen elk een eigen pin transactie! geef die 3 flesjes toch weg….

  Zo zie je maar dat reclame bedrog is (althans, bij de Jumbo in DELFT)

  Ik ben benieuwd wat het volgende excuus wordt.

    /   Beantwoorden  / 
  1. wanda

   heb gehoord dat het per jumbo verschilt,maar misleidende reclame als ze steeds smoesjes hebben.Kassa inschakelen,niet acceptabel.ook cassieres krijgen opdrachten om de klant niet uit te betalen.

     /   Beantwoorden  / 
  2. Monique

   Alcohol mag sowieso niet gratis worden meegegeven.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Justin

    Waar staat dat,dat ze je geen gratis alcohol mogen mee geven , laat maar is zwart op wit zien dan , ze ik ook tegen de jumbo en ze stonden met de bek vol tanden , want het staat namelijk nergens geregistreerd.

      /   Beantwoorden  / 
 5. Justin

  Dus uit eindelijk moesten ze mij de alcohol gewoon mee geven , laat je geen oor aan naaien want het is niet zo, ze moeten je gewoon je kratje bier of flesje wijn meegeven.

    /   Beantwoorden  / 
 6. Eric

  De Jumbo mag geen producten weggeven waar accijns op zitten. Dat is niet een regel van de Jumbo maar dat mag gewoon niet volgens de wet.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.