Arbeidsomstandigheden personeel Aldi slecht

Aldi is geinspecteerd door het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW), en daaruit blijkt dat personeel te zwaar fysiek werk moet doen. En ook is er sprake van intimidatie.

Ook de werkdruk is te hoog. Bovendien heeft het personeel ook last van ”ongewenste omgangsvormen”. Waar we bij dat laatste aan moeten denken, wordt niet verteld, maar je kunt je er wel iets bij voorstellen.

De CNV weet al langer dat het bij Aldi niet pluis is. Er kwamen vorig jaar zo’n 500 klachten van Aldi-medewerkers, die fysieke problemen of klachten over werkdruk en intimidatie hadden. Hierop begon de Inspectie eind januari dit jaar een onderzoek in de 9 distributiecentra en bijna 500 winkelfilialen van Aldi.

‘Het inspectieonderzoek toont keihard aan dat de problemen bij Aldi breed aanwezig zijn’, zei CNV-bestuurder Ben Hoogendam. ‘Nu kan Aldi zich niet langer verschuilen achter incidenten of lokale managers. De Aldi-top moet met een stevig plan komen dat de problemen structureel oplost.’

Aldi zegt dat zij haar best gaat doen de Arbowetgeving in ere te houden, maar kamerleden hebben er bij Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken op aangedrongen om de zaak aan te pakken. Ik ben benieuwd…. Die bazen van de Aldi zijn de rijksten van Duitsland, bleek onlangs.

Ik zou supermarktmedewerkers willen vragen een reactie achter te laten op deze site!

bron: volkskrant

Lees ook:Verplicht onderzoek werkdruk Aldi
Lees ook:Aldi wil zichzelf verbeteren
Lees ook:Personeel supermarkten slecht voorgelicht over geweld
Lees ook:Unilever voor de rechter
Lees ook:Super de Boer meer geliefd dan discounters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.