Personeel supermarkten slecht voorgelicht over geweld

Zo’n 50% van de medewerkers van supermarkten heeft te maken gehad met geweld of agressie in de winkel. Dat blijkt uit onderzoek van de CNV Dienstenbond.
Een derde van het personeel is bij indiensttreding niet verteld dat ze in contact zouden kunnen komen met geweld, blijkt uit de woensdag gepubliceerde cijfers. Vooral jongeren die als hulp- of oproepkracht in de supermarkt werken, zeggen dat het onderwerp niet met hen is besproken.

Verontrustend
CNV Dienstenbond noemt het verontrustend dat het personeel niets verteld wordt over de kans op geweld of agressie. De bond dringt aan op betere voorlichting. Bestuurder Wessel Breunesse: „We nemen grote risico’s voor zowel personeel als klanten door de veiligheid te veronachtzamen.”

Week van de Veiligheid
Brancheorganisatie CBL (Centraal Bureau Levensmiddelen) laat in een reactie weten dat de supermarkten in de week van 8 oktober opnieuw een Week van de Veiligheid organiseren. De veiligheid in winkels staat dan centraal. Met medewerkers worden de veiligheidsmaatregelen doorgesproken en er is ook een brochure met instructies. In voorgaande jaren was de Week van de Veiligheid een groot succes, zegt CBL.

Bron: De Telegraaf

Lees ook:Arbeidsomstandigheden personeel Aldi slecht
Lees ook:Supermarkt Deen in top 10 Beste Werkgevers
Lees ook:Topman AH krijgt brief bonden
Lees ook:Nieuwe belasting kost consument geld
Lees ook:Onbegrip voor ultimatum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.