Unilever voor de rechter

Unilever is een groot bedrijf. HIerdoor kan het, net als Ahold, veel invloed op diverse zaken uitoefenen. De manier van omgaan met het personeel valt hier ook onder. FNV wil het bedrijf dan ook voor de rechter slepen omdat het zich niet houdt aan de afspraken die gemaakt zijn met het personeel.

Unilever zou volgens de bond ontslagprocedures opstarten tegen arbeidsongeschikten terwijl is afgesproken dat dit niet wordt gedaan. De bond zegt ook dat Unilever heeft beloofd dat het concern geld zou uittrekken voor de persoonlijke ontwikkeling van het personeel. ‘Iedereen bij Unilever had in 2007 en 2008 recht op 1500 euro scholingsgeld per jaar. Unilever weigert dat echter uit te keren’, zegt bestuurder van FNV Bondgenoten Lucas Vermaat. ‘Bij elkaar hebben we nu 450 mensen die het geld voor de scholing eisen, in totaal gaat het dus om ruim 1,3 miljoen euro.’ Ik kan me voorstellen dat beide partijen hier moeilijk over doen.

Unilever zegt het geld juist wel uit te keren. ‘Als mensen zich willen bijscholen, kunnen ze naar hun baas stappen om hierover te overleggen. Maar FNV wil dat wij het geld geven aan een stichting die zij beheren, zodat zij naar eigen inzicht kunnen bepalen welke scholing onze medewerkers volgen’, aldus een woordvoerder. Vermaat zegt dat de stichting juist is opgericht omdat de medewerkers individueel geen scholing kregen losgepeuterd. En zo kunnen we nog wel even doorgaan met beschuldigingen over en weer. Duidelijk een geval voor de rechter zou ik zeggen.

Bron: Distrifood

Lees ook:Personeel supermarkten slecht voorgelicht over geweld
Lees ook:Axe-effect brengt Unilever in problemen
Lees ook:Unilever is blij met crisis
Lees ook:Calgonit en Sun ruzieën
Lees ook:Aldi bespioneerde werknemers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.