Super de Boer meer geliefd dan discounters

Ik zou zeggen dat de keus makkelijk is als gevraagd wordt voor welke supermarkt lage inkomens kiezen. Dat moet dan toch wel de Aldi of de Lidl zijn. Deze zijn immers het goedkoopst. Dit blijkt echter niet te kloppen.

De marktleider onder consumenten met een laag inkomen onder de 35 jaar is namelijk Super de Boer. De formule van zelfstandige ondernemers laat zelfs bovengenoemde prijsvechters achter zich. Ook onder 65-plussers doet de supermarkt het goed. Voor mensen van boven de 35 jaar met een laag inkomen gaat de voorkeur wél uit naar de Lidl en de Aldi.

Jongeren doen nog liever hun boodschappen bij Albert Heijn dan de gang te maken naar de van oorsprong Duitse discounters. Kennelijk kampen deze zaken toch met een imagoprobleem. AH is populair bij consumenten uit de hogere inkomensklassen, maar heeft nog steeds werk te doen bij de gezinnen met kinderen. Ondanks het ontketenen van de prijzenslag laten deze AH veelal nog links liggen. Wellicht dat dit in januari zal veranderen met de nieuwe prijzenoorlog die eraan zit te komen.

Bron: elsevierretail.nl

Lees ook:Arbeidsomstandigheden personeel Aldi slecht
Lees ook:Duurder? Nee hoor!
Lees ook:Zware mensen kiezen goedkoop en groot
Lees ook:Strijd in Israël kost discounters omzet
Lees ook:Goedkoper gehakt bij Lidl

Eén reactie op “Super de Boer meer geliefd dan discounters

 1. elswittem

  Hallo! 

  Sorry om niet ontopic te reageren, maar ik was hier aan het rondhangen, ben voorheen nog op dit forum geweest en nu kon ik niet meer inloggen omdat ik mijn oud paswoord en inlognaam vergeten was, en wist niet meer welk email adres ik gebruikte.

  Is lang geleden

  Weet iemand een idee om extra geld te verdienen, ik ben op het moment in geldnood na het overlijden van mijn man. Ik heb een gehandicapte dochter van 9 jaar dus alle tips zijn welkom!

  bedankt om mij te helpen,

  Els Wittem

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.