Bio-big sterft sneller

Is biologisch altijd beter?  Dat is de vraag die je je kunt stellen naar aanleiding van de hoge biggensterfte bij biologische boeren.

Uit een Deense studie blijkt dat één op de 3 biggen doodgeboren wordt of sterft tijdens het spenen op biologische bedrijven in Denemarken.

Vooral het vrij rondlopen zorgt voor problemen.Hierdoor is het moeilijk de biggen te monitoren waardoor meer biggen verhongeren. Daarnaast vormen infecties een grotere bedreiging en sterven biggen door verdrukking. Dit zorgt voor een sterftecijfer van 33% op biologische bedrijven. Op gangbare bedrijven sterft ongeveer 14% van de biggen tijdens de geboorte of tijdens de eerste levensweken.

Dus meer dan twee keer zoveel biggensterfte bij de biologische- te opzichte van de gewone varkensbedrijven. Ik ben een voorstander van een goed leven voor dieren, of dat biologisch is of niet. Uit dit onderzoek blijkt wel dat biologisch, het toverwoord voor allen die zich toch enigszins schuldig voelen as zij weer een hema-worst hebben verorberd (overigens niet biologisch), misschien niet per se beter is…

bronnen: boerenbusiness en vrijspreker

Lees ook:Biologisch heeft positief imago
Lees ook:Biologisch is niet altijd wat het lijkt
Lees ook:Dierenbescherming wil een ‘Beter Leven’
Lees ook:Biologisch vlees in C1000
Lees ook:We kiezen steeds vaker voor biologisch en duurzaam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.