Varkensvlees in de supermarkt diervriendelijker

Het afknippen van de staart van varkens en het slijpen van tanden wordt aan banden gelegd, om zo de levens van varkens aangenamer te maken. Ook mag een varken niet langer dan 6 uur worden getransporteerd.
”De Nederlandse supermarkten en de varkensvleessector hebben afspraken gemaakt over het duurzamer maken van varkensvlees.” Met duurzaam bedoelen ze eigenlijk diervriendelijk.
Varkens moeten uiterlijk in 2015 meer ruimte krijgen. Varkens krijgen 25% meer ruimte en biggen tot 50%. „Hierdoor wordt verveling voorkomen en ontstaat er minder onrust in de stal. Ook voor een ingreep als het couperen van staarten worden eisen gesteld om de staart zo lang mogelijk te houden en zo natuurlijk gedrag te bevorderen”, zegt het CBL.

Ingrepen zoals slijpen van tanden worden volgens de organisatie zo goed als uitgesloten. En biggetjes mogen langer bij hun moeder blijven om te zogen (gemiddeld 28 dagen).

De partijen hebben ook afgesproken dat met castratie vervroegd wordt gestopt (2014 in plaats van 2015). En de kwaliteit van drinkwater voor varkens zal strenger worden gecontroleerd. Daardoor zullen de dieren minder snel ziek worden.

Een andere belangrijke maatregel is dat het antibioticagebruik tegen 2015 sterk moet zijn teruggebracht, met 70 procent ten opzichte van 2009.

bron:telegraaf

Lees ook:Ultimatum sorteert weinig effect
Lees ook:Stress zorgt voor kannibalisme
Lees ook:Steeds meer varkens dagen onderweg voor slacht
Lees ook:Supermarkt boycot gecastreerde big
Lees ook:Aldi zit AH in de weg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.