Biologische melk van plofkoe

Ook koeien worden gefokt om een zo hoog mogelijke melkproductie te genereren. Een pleidooi voor biologische koeien.

Naast de plofkip bestaat er ook een plofkoe. Het gaat om Holstienkoeien, die de prestatie leveren van een topsporter. Krachtvoer en antibiotica is hun doping. Na het melken storten de beesten neer om bij te komen. Deze koeien worden niet oud, ze krijgen al na enkele jaren gezondheidsproblemen.

Expert biologische fokkerij Wytze Nauta vindt het niet ok dat de biologische melkveehouderij voor een groot deel nog gebruikmaakt van stieren uit de gangbare fokkerij. “Er wordt wel gekruist met sterkere rassen, maar het komt allemaal uit een intensieve veehouderij met technieken die niet passen bij het biologische gedachtengoed.”

Ga voor het hele verhaal naar Trouw

Lees ook:Dreigend tekort biologische melk in supermarkt
Lees ook:Jammie: ijs van moedermelk
Lees ook:Puur aast op SdB-winkels
Lees ook:Aldi ontevreden over nieuwe EU Bio-logo
Lees ook:Nieuwe smaak Ben & Jerry’s

0 reacties op “Biologische melk van plofkoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.