Wat houdt biologisch eigenlijk in?

Hoe biologisch is biologisch? Wat houdt het eigenlijk in? Nu blijkt weer dat koeien staan vastgebonden in de stal, en dat het vlees als biologisch verkocht wordt.

Daar komt wel een verbod op, het zogenaamde ‘’aanbinden van runderen in de stal’’.  Als je denkt aan biologisch vlees, dan veronderstel je toch dat zo’n beest meer bewegingsvrijheid heeft dan een niet-bio-koe. Of moeten wij onder biologisch vlees denken aan het voedsel dat het rund tot zich heeft genomen, maakt dat het vlees biologisch?

Maar uit onderzoek bleek dat er ook grote hoeveelheden antibiotica in biologisch supermarktvlees zat.

Dus dan zou je net zo goed gewoon vlees kunnen kopen?

bron: skal

Lees ook:Biologisch is niet altijd wat het lijkt
Lees ook:Geitjes in de wei op verpakking misleidend
Lees ook:Vijf redenen om niet biologisch te eten
Lees ook:Supermarkt experimenteert met speciale man-schappen
Lees ook:Vlees van Oud Hollandse runderen te koop in supermarkt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.