AGF nog steeds vervuild

Bij iedere wortel die ik eet moet ik denken aan de bestrijdingsmiddelen die ik binnenkrijg. Ik zou graag willen dat het overdreven is, maar helaas is dit niet het geval. Hieronder de meetresultaten.   aubergine 

Supermarktketen Plus heeft de schoonste agf, als gelet wordt op residuen van bestrijdingsmiddelen. Jumbo en C1000 bieden de meest vervuilde agf aan. Dit blijkt uit onderzoek dat Natuur en Milieu samen met Milieudefensie heeft uitgevoerd in tien Nederlandse supermarkten. Beide organisaties werkten mee aan een Europese supermarktmeting naar resten van bestrijdingsmiddelen in sla en mandarijnen.

In Nederland blijken Jumbo en Lidl de meest vervuilde sla in de schappen te hebben, terwijl C1000 en Jumbo de meest vervuilde mandarijnen verkochten. Uit de Europese meting blijkt dat Spaanse telers duidelijk schoner produceren dan Nederlandse telers: Nederlandse sla bevatte een gemiddeld aantal van 2,5 bestrijdingsmiddelen, de Spaanse sla geen enkele.

In totaal zijn tien verschillende gifsoorten aangetroffen waarvan bekend is dat zij kankerverwekkend zijn of kunnen leiden tot verstoring van de hormoonhuishouding, voortplanting of ontwikkeling van met name jonge en ongeboren kinderen.

Bekijk de meetresultaten

Bron: EMVI.nl

Lees ook:Groente en fruit zijn weer schoner
Lees ook:Plus heeft de meeste biologische producten
Lees ook:Heerlijk, die bestrijdingsmiddelen
Lees ook:Gifmeter supermarkten: eet geen mango, wel bloemkool
Lees ook:Thuisbezorgen kent geen crisis

Eén reactie op “AGF nog steeds vervuild

  1. jolante grootes

    Ik was mijn groente en heb er dan geen
    last van.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.