Heerlijk, die bestrijdingsmiddelen

Illusies kunnen groot zijn, in dit land. Jij dacht dat een appel eten gezond was, maar nee! Je hebt het volledig bij het verkeerde eind. Ons fruit staat helemaal stijf van resten van bestrijdingsmiddelen, en dat is niet bepaald healthy.

De Voedsel en WarenAutoriteit heeft proeven gedaan bij zeven supermarktketens en kwam tot deze conclusie. Ook in groenten zit teveel troep. Alle geteste voedingsmiddelen overtraden het maximum aan bestrijdingsmiddelen.

Verschil is er wel, je kunt qua fruit het beste kiezen voor kiwi's, mango's en pruimen. Mandarijnen, druiven en appels zijn het meest vervuild. Paprika, sla, tomaat en aubergine zijn op groentegebied dooddoeners, als je het meest gezond wil blijven moet je kiezen voor champions, witte kool en rode bieten.

Sommige supermarkten zijn wat beter in het regelen van goed fruit en groente. Albert Heijn scoorde het beste, C1000 bakt er niets van. Ondanks de droevige berichten kun je jezelf misschien verblijden met de weet dat het in het buitenland allemaal nog een steekje erger is.

Zie: http://www.ad.nl/binnenland/article1887178.ece

Lees ook:Bestrijdingsmiddelen zijn gezond
Lees ook:Dirk en C1000 vervuilen groente en fruit
Lees ook:Consument wantrouwt groente en fruit
Lees ook:AGF nog steeds vervuild
Lees ook:Is groente en fruit nou wel of niet schoner geworden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.