Plus heeft de meeste biologische producten

Wil je biologische producten kopen? Bij Plus, Hoogvliet en Jumbo zit je goed. Dat blijkt uit de jaarlijkse EKO-tellingen door milieudefensie.

Plus heeft de meeste biologische én de meeste fairtrade producten van alle supermarkten in Nederland. Plus verkoopt gemiddeld 356 biologische producten. Bij Hoogvliet liggen er 294 biologische producten in de schappen. Jumbo sluit de top 3 met gemiddeld 264 producten.

Fairtrade
Het gemiddelde aantal fairtrade producten bij Plus ligt met 102 ook ver boven de andere supermarkten in Nederland. Jumbo en Emté volgen met gemiddeld 61 Fairtrade producten per supermarkt.

Winnaar EKO- en Fairtrade- prijzen
De EKO-award is gewonnen door de Jumbo in Euroborg met 1280 producten met het EKO-keurmerk. De Plus aan de Arnhemseweg in Amersfoort werd 2e en de meeste fairtrade producten zijn in Groningen te vinden; de Jumbo aan de Beren wint met 297 fairtrade producten de fairtrade-award.

Groei biologische producten
Het aanbod van biologische producten is met 22% gegroeid dit jaar. Het gemiddelde aantal producten dat aangeboden wordt ligt op 141 producten. Een groei van 22 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. Meer dan 200 vrijwilligers hebben tussen 23 augustus en 30 september de bio en fairtrade producten geteld in totaal 532 filialen van 26 supermarktketens.

Bron: Levensmiddelenkrant

 

Lees ook:Fair trade boert goed
Lees ook:AH meest duurzame supermarkt
Lees ook:Fairtrade steeds populairder
Lees ook:Crisis kan groei biologisch niet stoppen
Lees ook:Max Havelaar goes on tour

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.