Poepkip van Wakker Dier mag weer

“Poepkip” roept bij mij niet echt een positieve associatie op en dat is waarschijnlijk ook de bedoeling van de reclame van Wakker Dier.   kip

De radiospot waarin Wakker Dier belicht dat kippen hun hele leven lang in de eigen poep staan, mag weer op de radio van de Reclame Code Commissie. Tegen de spot die dit najaar voorbij kwam, had iemand een klacht ingediend. De man vond dat de informatie van Wakker Dier niet klopte. De Reclame Code Commissie heeft alle gegevens afgewogen en oordeelt dat de kippen dan wel niet tot hun enkels in de stront staan, maar wel dat hun pootjes niet van de eigen ontlasting af komen.

Wakker Dier gaat dan ook weer de radio op met de spot. ‘Feitelijk is een kippenpootje in de supermarkt eerst wekenlang ‘gemarineerd’ in de eigen poep. Vies, maar vooral zielig, want het brandt in de huid van miljoenen levende kuikens’, meldt een woordvoerster van de dierenwelzijnsorganisatie donderdag. Driekwart van alle vleeskippen heeft voetzoolontstekingen, zegt zij. Toch maar biokip lijkt me.

 Bron: Distrifood

Lees ook:Wakker Dier verplicht om de tafel
Lees ook:Verkiezing meest misleidende product
Lees ook:Geitjes in de wei op verpakking misleidend
Lees ook:Kiloknaller nieuw doelwit van Wakker Dier
Lees ook:C1000 niet wijs door te stunten met prijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.