Beperking koopzondagen pas in 2011

Nou, voorlopig hebben winkeliers niets te vrezen van het kabinet. Zoals viel te verwachten is de crisis voldoende aanleiding om de inperking van de koopzondagen voorlopig uit te stellen.  

Vandaag maakte minister Maria van der Hoeven (Economische Zaken) bekend dat ze gezien de huidige financiële crisis de onzekerheid onder ondernemers en werknemers niet verder wil vergroten. De beperkingen zouden eigenlijk volgend jaar ingaan, maar het kabinet kiest nu voor 1 januari 2011 als ingangsdatum. Gevolg van het nieuwe uitstel is dat voor situaties waar nu sprake is van oneerlijke concurrentie – doordat winkeliers in een en dezelfde plaats met verschillende regels worden geconfronteerd – voorlopig geen oplossing komt.

De behandeling van wetsvoorstel in de Tweede Kamer is al meerdere keren uitgesteld. Oorzaak is zijn de ruim tweehonderd van Kamervragen die het ministerie van Economische Zaken kreeg te verwerken. Ik hoop dat in 2011 de meningen wat minder verdeeld zijn en de wet er eindelijk komt, of dat nou positief of negatief uitpakt voor de winkeliers. Dan zijn we in ieder geval van de discussie verlost.

Bron: Distrifood

Lees ook:Kamer stemt voor inperking koopzondag
Lees ook:RvS is tegen beperking koopzondagen
Lees ook:AH boert nog altijd goed
Lees ook:Beperking koopzondag zorgt voor ontslagen
Lees ook:Spoeddebaat over koopzondagen levert weinig nieuws

Eén reactie op “Beperking koopzondagen pas in 2011

  1. Koopzondag

    Wat mij betreft hadden ze de inperking van koopzondagen helemaal kunnen schappen, laat winkeliers toch wel bepalen of ze open willen of niet. Consumenten kunnen vervolgens zelf wel bepalen of ze zin hebben om te winkelen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.