RvS is tegen beperking koopzondagen

Koopzondagen blijven voorlopig het onderwerp van discussie. Volgens de huidige regeling zijn er bepaalde uitzonderingen die winkeliers kunnen gebruiken om meer koopzondagen in te voeren dan eigenlijk is toegestaan. Volgens het kabinet wordt hier teveel misbruik van gemaakt en moet daaarom de regeling worden aangepast. De Raad van Staate heeft echter een andere mening.

De RvS vindt niet dat er misbruik van de regeling wordt gemaakt. In heel NL zijn er maar 15 gemeenten (3%) die op alle zondagen van het jaar open mogen zijn. Daarnaast zijn er nog bepaalde winkels in een afgebakend gebied die open mogen zijn. De groei van het aantal winkels met koopzondagen en het misbruik valt volgens hen dus reuze mee.

Het kabinet wil de zondagsrust eerbiedigen. Daar is de zondag immers voor bedoeld. Dit is echter meer het idee van het kabinet dan van de bevolking. Slechts 7% van de mensen vindt het vervelend dat winkels open zijn op zondag vanwege hun geloof. Dat is niet echt een groot aantal. Het voorstel van het kabinet zal binnenkort in de Tweede Kamer besproken worden.

Bron: Distrifood

Lees ook:Beperking koopzondagen gaat door
Lees ook:Beperking koopzondag zorgt voor ontslagen
Lees ook:Beperking koopzondagen helemaal niet nodig
Lees ook:Apeldoorn blokkeert zondagsopening
Lees ook:Grote verdeeldheid over koopzondag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.