Beperking koopzondag zorgt voor ontslagen

De regering is zo stom om het aantal koopzondag te willen beperken. Waarom? Vanwege de zondagsrust of iets dergelijks. Als je rust wil, blijf je toch lekker thuis? Kennelijk denkt het kabinet niet zo. Donderdag wordt een voorstel besproken in de Tweede Kamer.

Dit voorstel om het aantal koopzondagen te beperken zal naar alle waarschijnlijkheid maar liefst 15.000 tot 20.000 mensen hun baan kosten. De ontslagen zullen vooral vallen in winkelgebieden die sterk afhankelijk zijn van de zondag.

Voorbeelden hiervan zijn het winkelgebied rond Amsterdam Arena en het Designer Outlet Centre in Roermond. Hier zullen waarschijnlijk in één keer honderden banen worden geschrapt. Het kabinet wil dat voortaan alleen steden en gebieden die populair zijn bij toeristen, meer dan twaalf koopzondagen per jaar mogen aanwijzen. Gemeenten zouden vaak misbruik maken van de regeling voor toeristisch gebied.

Ja natuurlijk. Als het geld oplevert en het mag niet, dan moet je wel ‘misbruik’ maken van uitzonderingsregels als je nog wat centjes wil verdienen. Ik hoop dan ook dat de Tweede Kamer de stompzinnigheid van haar plannen op tijd zal inzien.

Bron: Distrifood

Lees ook:Kamer stemt voor inperking koopzondag
Lees ook:RvS is tegen beperking koopzondagen
Lees ook:Grote verdeeldheid over koopzondag
Lees ook:Beperking koopzondagen gaat door
Lees ook:Beperking koopzondagen helemaal niet nodig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.