Grote verdeeldheid over koopzondag

Wat moeten we toch met die koopzondagen? Als ik het voor het zeggen had dan was alles op zondag open. Niet leuk voor de mensen die moeten werken, maar ik zou het zeker kunnen waarderen.

Het Algemeen Dagblad heeft onder 1000 mensen een onderzoek laten doen naar de mening over de toekomst van koopzondagen. Uitslag in de 7 grootste steden: 49% is voor, 51% tegen. Het kabinet wil het aantal koopzondagen aan banden te leggen. Volgens onderzoeker Frank Quix heeft ruim 73 procent van de Nederlanders ooit op zondag gewinkeld. Tegenstanders willen liever op een andere dag shoppen.

De Tweede Kamer debatteert binnenkort over de kwestie, omdat het kabinet strengere regels wil en slechts bij uitzondering meer dan twaalf koopzondagen per jaar gaat toestaan.

Lees ook:RvS is tegen beperking koopzondagen
Lees ook:Zondag is supermarktdag
Lees ook:Kamer stemt voor inperking koopzondag
Lees ook:Beperking koopzondag zorgt voor ontslagen
Lees ook:C1000 en AH pleiten voor meer koopzondagen

2 reacties op “Grote verdeeldheid over koopzondag

  1. truus

    gewoon doorgaan die koop zondagen .zo kan je ook meer banen creeren ze kunnen dan meer personeel aannemen voor de weekenden/zondagen en het verdeelt de drukte in de steden en winkels.in amerika doen ze dit al jaren en het werkt perfect.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Fred

    Denk niet dat het meer banen oplevert. Je verdeelt de omzet naar andere tijden en de personeelskosten zouden hierdoor wel eens hoger kunnen zijn. (Avond/weekeinde werk).
    Maar ik vind het wel prettig dat ik elke dag kan winkelen. Is ook niet meer van deze tijd. Elke dag is toch gewoon een dag, maakt mij wat uit of dat woensdag of zondag wordt genoemd. Er zijn duizenden mensen die op zondag moeten werken vanuit hun functies, dus waarom zou dat in de winkels niet kunnen of mogen?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.