Spoeddebaat over koopzondagen levert weinig nieuws

Uitstel, uitstel, uitstel. Ach, inmiddels zijn we er wel aan gewend. Een spoeddebat dinsdag heeft weinig opgeleverd tav koopzondagen. Positief voor de winkeliers: ze kunnen voorlopig gewoon lekker open blijven.   super 

De koopzondagen worden uiterlijk juli 2011 aan banden gelegd. De wet waarin de aanscherping van de regels wordt vastgelegd, zal op zijn vroegst 1 juli 2010 van kracht worden. Deze wet voorziet vervolgens weer in een overgangstermijn van één jaar, zodat feitelijke vermindering van koopzondagen pas na de Kamerverkiezingen in mei 2011 plaatsheeft. En wie weet wie dan de touwtjes in handen heeft.

Na aanscherping van de winkeltijdenwet, zoals minister Van der Hoeven van Economische Zaken die voorstelt, kunnen gemeenten minder eenvoudig besluiten tot meer dan twaalf koopzondagen per jaar op basis van de zogeheten toerismebepaling. Naast het toerisme moeten zij andere belangen afwegen, zoals die van kleine winkeliers. Bovendien kan er in beroep worden gegaan tegen een besluit van de gemeente. Genoeg ruimte voor discussie dus.

Bron: Distrifood

Lees ook:Kamer stemt voor inperking koopzondag
Lees ook:Beperking koopzondagen pas in 2011
Lees ook:C1000 en AH pleiten voor meer koopzondagen
Lees ook:Grote verdeeldheid over koopzondag
Lees ook:Beperking koopzondagen gaat door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.