Weg met bacteriedrankjes

Bacteriedrankjes als Yakult zijn niet meer in trek bij de consumenten. We laten ze massaal links liggen in de supermarkten.   

De verkoop van probiotica ligt op dit moment elf procent lager dan in 2007, terwijl de verkoop daarvoor elk jaar gigantisch groeide. Dit is met name het gevolg van een experiment met probiotica van Het Universitair Medisch Centrum Utrecht in januari 2008. Erg zieke mensen met een alvleesklierontsteking kregen probiotica rechtstreeks toegediend in de darm. Hierbij vielen 24 dodelijke slachtoffers.

Vervolgens kreeg de verkoop van probiotica een klap, aldus onderzoeker Hans Feenstra van marktonderzoeksbureau Nielsen, dat het onderzoek deed. Anderhalf jaar later is die schade nog niet hersteld. De recessie heeft de twijfelaars doen besluiten om te stoppen met het kopen van de producten. Het gaat waarschijnlijk nog wel even duren voordat klanten de weg weer naar de producten vinden, als ze dat al gaan doen. Anders zullen de producenten iets nieuws moeten verzinnen wat mensen aanspreekt.

Bron: BN de Stem

Lees ook:Yakult testen op effecten probiotica
Lees ook:Voorgesneden groenten en fruit minder populair
Lees ook:‘Klant negeert shots, niet de drinks’
Lees ook:C1000 geeft het goede voorbeeld
Lees ook:‘Palingbesluit is juist slecht’

5 reacties op “Weg met bacteriedrankjes

  1. Fred

    Tja.. dat er nog steeds mensen zijn die in die dure commerciële heil middeltje geloven? Yakult..pffff
    Drink een pak yoghurt heb je meer gezonde bacterien binnen dan met 100 flesjes yakult.
    Als ik soms allemaal die zogenaamde gezonde voedingsmiddelen zie in de reclame, dan vraag ik me toch af hoe de oudere generatie ooit heeft kunnen overleven zonder die middelen? Maar ja, die mensen bouwde ook een gezonde weerstand op. Tegenwoordig niet meer. alles moet gezonde en hygiënisch zijn, waardoor het lichaam geen eigen afweer meer opbouwt. Slimme zet van de industrie die hier haar zakken mee vult.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Piet

      Dat de oudere generatie zo goed overleefd komt doordat er vroeger levensmiddelen werden verkocht in de winkel. Tegenwoordig is alles ver- of bewerkt. Niets is nog puur natuur. Overal is mee geknoeid! het is voeding geworden. Levensmiddelen bemiddelen het LEVEN, voeding is DOOD dus bemiddeld de DOOD. Een voorbeeld sinds er margarine tekoop is is het aantal hart en vaat ziekten explosief gestegen! dit is een fijt! Geef mij maar lekker Biologische boter dat is pas gezond!!!

        /   Beantwoorden  / 
  2. fatma

    Jakult uit de handel,ikhoop niet he. ik heb darm problemen. voor jakult lag ik vaak in bed met buik buik pijn ik kwam niet meer onder mensen.Maar toen kwam ik aan raking met jakult.ben ik weer de ouwe bijna geen buik pijn meer. ik heb dit jaar tijdens mijn vak geen jakult gedronken,maar na 2de week kreeg ik weer buik pijn. mensen kunnen wel zeggen dit en dat of te duur is. maar het helpt.jakult niet uit de handel aub.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Henry

    Als ik de tekst citeer. “Het Universitair Medisch Centrum Utrecht in januari 2008. Erg zieke mensen met een alvleesklierontsteking kregen probiotica rechtstreeks toegediend in de darm. Hierbij vielen 24 dodelijke slachtoffers.” Kan ik hier uit concluderen dat er door het LUMC 24 mensen zijn gestorven – dat kan toch niet waar zijn?

      /   Beantwoorden  / 
  4. Synbiotica

    Het werd tijd dat “melkdrankjes” hipe voorbij is.
    Jomanda werd veroordeeld, maar daar heb je meer kans op genezing dan een waterig “melk”-drankje wat eigenlijk geen echt melk bevat maar wat magere melkpoeder met veel water en wat eenzijdige beestjes van 1 soort.

    Gewoon een Synbiotica nemen waarin Probiotica spontaan ontstaan uit gezonde Ekovoeding.

    Synbiotica:
    Synbiotica zijn een combinatie van pro- en prébiotica, waarbij de eigenschappen van beide worden gecombineerd.

    Feiten over Lactobacillus bacteriën (Probiotica)

    We worden in het dagelijkse leven blootgesteld aan talloze milieuvervuilende stoffen: lood, kwik, cadmium (en meer dan 4500 giftige zware metalen), medicijnen, vaccins en veel andere gevaren die ons lichaam grondig in de war kunnen sturen.

    Als de hoeveelheid gif in het lichaam toeneemt, dan zal ons immuunsysteem en andere kritische processen gevaarlijk overbelast raken en het uiteindelijk niet meer aankunnen.

    “De dood begint in de darm” – Llya Mechnikov – Nobel Laureate

    Het geheim van goede gezondheid ligt in de vriendelijke bacteriën in het maag-darm kanaal.

    Lactobacilus bacteriën vormen een belangrijk deel van de natuurlijke darmflora. Grote populaties van deze bacteriën, en andere melkzuur producerende bacteriën, reguleren de hoeveelheid vriendelijke bacteriën en verminderen de hoeveelheid giftige ziekteverwekkers.

    Melkzuur producerende bacteriën veranderen de pH-waarde in de dikke darm, zodat deze niet meer gastvrij zijn voor ongewenste bacteriën, schimmels, sporen van schimmels en gist, in het bijzonder Candida. Rotting veroorzakende bacteriën, die potentieel schadelijk zijn voor de gezondheid en winderigheid veroorzaken, worden geremd door basische condities in de darmflora.

    De aanwezigheid van actieve bacteriën in het darmkanaal kan het verteringsproces stimuleren door het afbreken van voedsel. Om gezond te blijven dient men met Lactobacillen vergiste voeding op regelmatige basis worden geconsumeerd . Men neemt aan dat deze cellen 3 tot 10 dagen blijven leven en aktief zijn in het menselijke lichaam. Alleen de actieve vorm van deze bacteriën hebben de mogelijkheid om de zuurgraad van de maag en de basiditeit van de darmen om gezondheidsvoordelen met zich mee te brengen.

    Het aantal bacteriën en hun geloofwaardigheid

    Er is veel verwarring in de markt met betrekking tot het “aantal” bacteriën in verscheidene probiotische producten. Veel bedrijven claimen dat hun producten “miljarden” meer bacteriën hebben dan andere om een marketingvoordeel te behalen. Dit is zeer misleidend voor de consument en is in wezen niet meer en niet minder dan een verkooptruc.

    Bacteriën leven en werken in kolonies. In wetenschappelijke termen worden deze, Kolonie-Vormende-Eenheden (KVE’s). Sommige bedrijven schudden de koloniën apart, de KVE’s uit elkaar halend, om de aantallen bacteriën in hun producten te verhogen. Dat is misleidend voor de consument.

    De voortplantingsmogelijkheid van de bacteriën in het darmkanaal is de enige belangrijkste factor in een probiotisch product

    De bacteriën moeten in hun natuurlijke staat zijn en leven zodat wanneer ze in de darm belanden, ze kunnen vermenigvuldigen en alle stoffen produceren die nodig zijn om een gezonde darmflora in stand te houden

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.