Yakult testen op effecten probiotica

Nu onderzoek heeft uitgewezen dat probiotica dodelijk kan zijn, vindt de Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie (NPCF) dat het VWA onderzoek moet doen naar de veiligheid van probiotica in drankjes als Yakult.

Mensen drinken Yakult voor een betere darmflora, mede omdat hierin de stof probiotica zit, wat de gezondheid enorm ten goede zou komen.

Tot nu toe was niets bekend over dodelijke gevolgen van probiotica en daarom moet nu goed onderzocht worden of Yakult nog wel verkocht mag worden, vindt de NPCF.

Het VWA wil eerst het onderzoek van de Inspectie voor de Gezondheidzorg afwachten, voordat ze nadere stappen ondernemen. Om de gemoederen wat te sussen liet Yakult weten dat zijn product op en top veilig is. 

Dat zullen we nog weleens zien… 

Bron: Nu.nl

Lees ook:Weg met bacteriedrankjes
Lees ook:‘Klant negeert shots, niet de drinks’
Lees ook:Zuivelaars gaan door met probiotica
Lees ook:Boni gaat tuinieren
Lees ook:Champagne 2008: mousseren in plaats van knallen

Eén reactie op “Yakult testen op effecten probiotica

  1. Dr. J.W.P.M. van Schijndel

    Probiotica is een verzamelnaam voor goede bacterien die bijdragen aan de gezondheid. De bacterien in Yakult zijn volledig anders dan de bacterien die in het Utrechtse onderzoek zijn gebruikt. De resultaten van dit onderzoek slaan dus niet op de producten die in de supermarkt verkrijgbaar zijn. Deze producten zijn absoluut veilig.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.