Fabrikanten maken voedsel verslavend

Toen ik laatst in een boek las dat suikers de structuur van je hersenen veranderen, had ik zo mijn twijfels. Maar een suikerverslaving moest ik wel bij mezelf constateren, met als gevolg dat alle cruesli met veel pijn en moeite in de prullenbak verdween. Tot er weer een zwak moment komt als ik in de lokale supermarkt eraan voorbij wil lopen.    

David Kessler, voormalig voorzitter van de Commissie voor Gezondheid in de Verenigde Staten, heeft onderzocht of het mogelijk is om bepaalde producten verslavend te maken en dit lijkt ook zo te zijn. De combinatie van te veel vet, zout en suikers is hierbij de sleutel.

De combinatie activeert volgens Kessler een groot aantal neuronen in de hersenen activeren, die de drang om te eten groter maakt. Als die balans niet goed is, kan het eten bijvoorbeeld minder zout zijn en vinden we het minder smakelijk. Kessler zegt dat met name chips en de producten van McDonalds erg verslavend zijn. Mensen met ernstig overgewicht hiervan de dupe zijn omdat zij gevoeliger zijn voor vet, suiker en zout.

Bron: Distrifood

Lees ook:Unilever aan de slag met zout
Lees ook:Jumbo ziet ‘brood’ in nieuw concept
Lees ook:Nieuwe vinding maakt minder zout mogelijk
Lees ook:‘Calorieën in fastfood tonen bij kassa’
Lees ook:Proef nieuwe smeerkaas La vache que rit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.