‘Calorieën in fastfood tonen bij kassa’

In diverse fastfoodzaken als McDonalds moet de klant beschikking hebben over het aantal calorieën dat in de diverse gerechten staat. In de praktijk blijkt dit nog wel eens wat zoekwerk te kosten. De Consumentenbond wil het ons wat makkelijker maken.   

De organisatie pleit ervoor dat fastfoodketens op de prijslijst boven de toonbank aangeven hoeveel calorieën en vet hamburgers en andere snacks bevatten. Volgens de bond heeft het geen zin dit soort informatie te vermelden in aparte folders of op placemats. Dat zou blijken uit Amerikaanse onderzoeken, meldt de Consumentenbond. ‘Ook de overheid wil dat de horeca met duidelijke informatie komt over vet, suiker en zout in eten’, aldus een woordvoerder.

De vereniging sluit zich hierbij aan, maar benadrukt dat deze gegevens wel een prominente plaats moeten krijgen. De bond hoopt dat mensen zo gezonder gaan eten. Ook zet het vermelden van dit soort gegevens restaurants aan tot het verbeteren van het voedselaanbod, blijkt uit één van de onderzoeken. Veel personen onderschatten bovendien de hoeveelheid calorieën en vet in hun eten.

Bron: Distrifood

Lees ook:Huismerk O’lacy krijgt voedingswijzer
Lees ook:Unilever aan de slag met zout
Lees ook:Hoe goedkoper hoe slechter het etiket
Lees ook:Jumbo ziet ‘brood’ in nieuw concept
Lees ook:Nieuwe vinding maakt minder zout mogelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.