Unilever aan de slag met zout

We eten veel te veel zout. Waarom? Omdat fabrikanten het toevoegen. Natuurlijk doen we het zelf ook in ons eten, maar de hoeveelheid zout die bijvoorbeeld in brood, conserven en kant-en-klaarmaaltijden zit doet ons de das om.

Het is dan ook de taak van de industrie om hier wat aan te doen. Gelukkig heeft Unilever dit eindelijk in de gaten en gaat actie ondernemen. Het bedrijf verlaagt de komende jaren de hoeveelheid zout in vrijwel alle producten. Het doel is voor eind 2010 het zoutgehalte van ongeveer 22.000 producten te verlagen. Hiermee is het eerste voedingsmiddelenbedrijf overstag.

Het voedingsconcern wil naar eigen zeggen op deze manier een dagelijkse inname van 6 gram zout per persoon mogelijk maken. Een verdere verlaging maakt het mogelijk om eind 2015 de zoutinname te beperken tot 5 gram per dag (zoals is aanbevolen door de wereldgezondheidsorganisatie WHO), aldus Unilever. Voor meer informatie over de gevolgen van teveel zout kunt u terecht op een speciale site: zouttest.nl

Bron: Distrifood

Lees ook:Becel-brood met 40% minder zout in de schappen
Lees ook:Nieuwe vinding maakt minder zout mogelijk
Lees ook:Fabrikanten maken voedsel verslavend
Lees ook:Jumbo ziet ‘brood’ in nieuw concept
Lees ook:Proef nieuwe smeerkaas La vache que rit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.