Vlees ideaal functional food

Als vegetariër heb ik weinig positieve associaties met vlees. Mits goed klaargemaakt kan het erg lekker zijn en voedzaam, maar dan houdt het voor mij op. Steeds meer mensen laten vlees regelmatig staan en dit vinden de verkopers ervan niet fijn.

Het bericht dat vlees een prima product is om te verrijken, zullen de vleesproducten dan ook niet vervelend vinden. Verrijkte producten zijn immers niet meer weg te slaan uit de supermarkt en we associeren ze massaal met gezondheid. Denk maar aan Vifit, daarbij denk ik niet meteen aan iets slechts.

Vlees en vleesproducten zijn simpel te verrijken met vezels, probiotica en omega 3 vetzuren. Dat zegt Frederic Leroy, voedingsprofessor aan de Vrije Universiteit van Brussel. Daarnaast kan ook de aanwezigheid van vetzuren en cholesterol positief worden beinvloed. Het idee trekt mij persoonlijk niet zo, maar ik ben benieuwd wat ze ermee kunnen doen.

Bron: EMVI

Lees ook:Nederlanders eten ladingen vis
Lees ook:Weg met bacteriedrankjes
Lees ook:‘Klant negeert shots, niet de drinks’
Lees ook:Yakult testen op effecten probiotica
Lees ook:Kleur brood zegt niets

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.