Actie tegen blank kalfsvlees mogelijk hervat

Even leek het of de supermarkten hun maatschappelijke verantwoordelijkheid serieus gingen nemen of in ieder geval deden alsof ze het beste voor hadden met de kalveren die uiteindelijk in het schap zouden belanden. Wakker Dier heeft echter laten weten dat de actie tegen blank kalfsvlees waarschijnlijk weer zal worden ingezet.

Het overleg met de vleessector en de supermarkten heeft vorige week te weinig opgeleverd om de campagne definitief af te blazen, aldus Wakker Dier. Er worden diverse argumenten aangevoerd om de organisatie ervan te overtuigen dat er prima voor beestjes gezorgd wordt.

Zo is de sector van mening dat er geen sprake is van bloedarmoede bij een emoglobine-waarde van 5,5 , terwijl Wakker Dier voor 7 gaat. Het productschap Vlees en Vee ziet nergens bewijs dat een waarde van 5,5 ongezond is. Het wettelijke minimum is 4,5 en daar zitten ze dus nog ruim boven. Verder is een woordvoerder van mening dat de kalveren het hartstikke goed hebben in Nederland en dat het buitenland de vleessector ertoe dwingt om blank kalfsvlees te leveren. Aangezien 95% van het vlees wordt geëxporteerd, is er weinig keus.

Ik heb niet het idee dat ze er binnenkort uit gaan komen. Het wachten is dus op de Welzijnsnotitie over de omstandheden op kalverenhouderijen die eind van het jaar klaar moet zijn. Wakker Dier vindt dat dit te lang gaat duren, maar volgens mij zit er weinig anders op.

Bron: De Volkskrant

Lees ook:Wakker Dier verplicht om de tafel
Lees ook:Blank kalfsvlees gaat eruit
Lees ook:Keurslagers liegen over kalfsvlees
Lees ook:Kiloknaller nieuw doelwit van Wakker Dier
Lees ook:C1000 geeft het goede voorbeeld

2 reacties op “Actie tegen blank kalfsvlees mogelijk hervat

  1. Frank

    AH heeft haar maatschappelijke verantwoordelijkheid genomen door niet mee te gaan in deze boerenvervolging. Voor dit blog heiligt het doel alle middelen, toch leven we in een democratische rechtstaat waar zaken beargumenteerd moeten worden voordat het leven van een slordige 300 000 mensen die netjes volgens de wete werken, wordt gerunineerd door een zoveelste verandering waar iedereen (ook jullie) over meepraat, maar die de boer toch weer helemaal zelf betaald. De Nederlandse consument, tja die blijft bij zijn hormonenbiefstukje uit zuid amerika, waar nog hartelijk gelachen wordt om het woord dierenwelzijn!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Frank

    Wanneer wordt er op dit blog echt eens iets gedaan aan dierenwelzijn. Bijvoorbeeld de eis dat er geen gram vlees wordt geimporteerd uit landen waar het niveau van dierenwelzijn lager ligt dan in Nederland. Lege schappen en een eerlijke concurrentiepositie voor de boeren die inmiddels alweer meer dan 20 jaar vervolgd worden door Nederlandse moraalridders met de mond en koopjesjagers in de potemonnee!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.