Prijzenoorlog kennen ze in Frankrijk niet

Keiharde pogingen van Nederlandse supers om de meeste klanten te trekken zijn in Frankrijk niet nodig. Daar heb je gewoon één supermarkt waar iedereen heengaat: Carrefour.

Onderzoeksbureau Asterop ontdekte dat in bijna 41 procent van alle Franse steden en dorpen, de Carrefour-supermarkt de enige supermarkt in de omgeving is.

Dan heb je weinig keus dus, als Franse burger die wat behoefte heeft aan boodschappen. Enige vorm van concurrentie is slechts bij 13 procent van de steden te ontdekken.

Door het landelijke gebrek aan een gezonde concurrentiestrijd, kunnen de supermarkten alles doen en laten. Zo constateerde Asterop dat ham van de ene op de andere dag maar liefst 40 procent duurder werd. Het is allemaal heel normaal in Frankrijk.

Je kunt je afvragen of de Fransen dit zo prettig vinden. Voor ons Nederlanders zou het waarschijnlijk niet dolletjes zijn om overgeleverd te zijn aan één luttele supermarkt. Wij gaan immers vaak naar verschillende winkels voor onze boodschapjes. Tenzij de Franse supermarkten kwalitatief zó goed zijn, dan geen haan nog kraait naar iets anders…

Bron: AD 

 

Lees ook:NMa: wurgcontract supers toegestaan
Lees ook:Omrijden voor de aardbeien
Lees ook:Belgen gaan voor de locatie
Lees ook:Nederlanders eten teveel snoep
Lees ook:Kerstman rendabeler dan Sint

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.