Belgen gaan voor de locatie

Wij zijn natuurlijk Nederlanders, maar soms kan het best leuk zijn eens bij de buren te kijken. De Belgen bijvoorbeeld. Zij vinden namelijk de locatie van een supermarkt het belangrijkst wanneer ze er eentje kiezen. Dit blijkt uit een onderzoek dat in maart dit jaar werd gehouden door het Belgische OIVO (Onderzoeks- en Informatiecentrum van de VerbruikersOrganisaties).

 

Het OIVO wou erachter komen hoe de Belgische burger nadenkt over supermarkten en ondervroeg telefonisch 804 Belgen.

Dit vinden zij het belangrijkst:

1. Locatie (42 procent)
2. Prijs van de producten (14 procent)
3. Versheid van de producten (10 procent)
4. Parkeermogelijkheden rondom de supermarkt (7 procent)
5. Kwaliteit van de producten (5 procent)
6. De variatie van het aanbod (2 procent)
7. Het uitzicht (1 procent)

De uiteindelijke keuze maken de Belgen dit jaar op basis van: veiligheid, kwaliteit, beschikbaarheid en smaak. Terwijl ze vorig jaar nog beslissingen namen afhankelijk van de variatie, het uitzicht en de aanwezigheid van merken in de winkel.

En wat vinden de Nederlanders? Is de locatie voor ons ook het belangrijkst? Als ik naar mezelf kijk dan weegt locatie inderdaad ook zwaar, maar ik wil wel een supermarkt met goede producten voor de laagste prijs. Ik fiets dus liever vijf minuutjes langer, dan dat ik verrotte tomaten moet eten.

Uit de test blijkt eigenlijk dat Belgen best praktisch ingesteld zijn. Want locatie en parkeermogelijkheden staan behoorlijk hoog op hun prioriteitenlijstje. Nu is de vraag: zijn wij dat ook? Of zijn Belgen praktischer dan wij Hollanders? Gaat het ons als gierige Nederlanders alleen maar om de prijs van het product? Of willen wij net als de Belg slechts zo snel mogelijk ons mandje kunnen inladen, ook al smaakt het nergens naar? Jaja, dat zijn nog eens van die vragen…

Lees ook:Belgen proppen jaarlijks 6 kilo chocola in de mond
Lees ook:Keuze voor supermarkt afhankelijk van aanbiedingen
Lees ook:Belg snapt niets van gezonde voeding
Lees ook:Prijs op 1
Lees ook:Nederlanders kunnen niet zonder koffie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.