Parttime werken in supermarkt loont nu meer

Mensen die minder dan 12 uur per week werken in een supermark krijgen minder betaald dan hun collega’s.  Maar dat mag nu niet meer .

Gelijk loon voor gelijk werk
De FNV is blij met de uitspraak van de Commissie Gelijke Behandeling (CGB), die de positie van hulpkrachten in de supermarkten gelijkstelt aan de overige werknemers. Alle hulpkrachten krijgen nu net als hun collega’s een toeslag als zij doordeweeks na 20.00 uur en op zaterdag na 18.00 uur werken.

Amerikaanse toestanden
Door deze uitspraak wordt het moeilijk voor supermarkten om elkaar te beconcurreren op arbeidsvoorwaarden, aldus Arie van der Pijl van de FNV. Hij maakt zich zorgen. Supermarkten nemen liever voor een paar maanden of een half jaar iemand aan. Arbeidsvoorwaarden zijn natuurlijk dan niet dezelfde als voor een vaste baan. Zo kunnen mensen toch geen normaal bestaan op bouwen?

‘’Als het zo doorgaat dan verworden onze supermarkten tot Wal-Marts en krijgen we hier Amerikaanse toestanden. Dat lijkt mij ook voor de toekomst van de branche geen goede ontwikkeling,”aldus Van der Pijl.

Cao supermarkten
De huidige cao in de supermarkten geldt voor circa 260.000 werknemers en loopt tot 1 april 2013. Van de circa 260.000 werknemers is 75 procent jonger dan 23 jaar. Zo’n 55 procent van de werknemers werkt op basis van een contract als hulpkracht.

Bron: FNV

Lees ook:Parttime supermarktmedewerker onderbetaald
Lees ook:Hyvespagina voor Dr. Utker
Lees ook:Fruittelers balen van goede oogst
Lees ook:Supermarkt Deen in top 10 Beste Werkgevers
Lees ook:Geen oudjes in de supermarkt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.