Geen oudjes in de supermarkt

Ik heb volgens mij tot mijn 19e in de supermarkt gewerkt. Dat is inmiddels al een tijdje geleden, maar ik herinner me nog prima dat ik toen al bij de oudere generatie hoorde. De rest was immers rond de 16 jaar.   

Door de crisis willen supermarkten nu nog meer dat de jongsten aan het werk gaan. Dit spaart immers geld uit. Volgens Monsma van CNV Dienstenbond worden ‘oudere’ vakkenvullers en hulpkrachten steeds vaker zonder pardon op straat gezet. Zodra ze 19 worden zijn medewerkers te duur en zegt de baas: “tot ziens, je kunt vertrekken”.

Volgens het CNV worden ’oudere’ werknemers ook geregeld voor te weinig uren ingeroosterd. ‘Iemand met een contract voor 32 uur per week, mag bijvoorbeeld na 24 uur al naar huis. De baas eist vervolgens dat je een vakantiedag opneemt, of schrijft een adv-dag. Dat zijn rare fratsen die niet door de beugel kunnen.’ Monsma zegt dat het CNV bezig is met een dossier over leeftijdsdiscriminatie in supermarkten. Het CBL herkent zich in ieder geval niet in de kritiek van het CNV.

Bron: AD

Lees ook:Verplicht werken in de supermarkt op feestdagen?
Lees ook:Appelmoes oorzaak botsing
Lees ook:Laatste ronde vleesacties C1000
Lees ook:Aldi met KPN in zee
Lees ook:Jan Linders is jarig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.