Fruittelers balen van goede oogst

Het is ook nooit goed. Het ene moment klagen de fruittelers dat het fruit te goedkoop is omdat het aanbod te groot is en het andere jaar zijn de consumenten weer in het nadeel als de oogst slecht is en de prijzen de lucht in schieten.   

Dit jaar is dus het eerste scenario van toepassing. Doordat de oogst dit jaar goed is, schiet het aanbod omhoog, met als gevolg tegenvallende prijzen voor de telers. De supermarkten kunnen hierdoor profiteren van lage inkoopprijzen die deels kunnen worden doorberekend aan de consument, zegt Rien van Doorn, voorzitter van Fruitmasters in Geldermalsen.

Verder zie je dat door de recessie de inkopers terughoudender zijn. Je ziet trouwens dezelfde problemen bij andere sectoren. Ook de melkveehouders werken onder de kostprijs.’ Van Doorn verwacht dat de markt zich over twee maanden weer wat herstelt. Ik vind dat een behoorlijk stellige uitspraak. Het lijkt me dat dit niet zo makkelijk te voorspellen is. Maar wellicht heeft hij gelijk en kunnen de telers snel weer opgelucht ademhalen.

Bron: Distrifood

Lees ook:Deen wint prijs Beste Winkelketen
Lees ook:AH stuurt aan op prijzenoorlog
Lees ook:AH heeft weer voldoende eieren
Lees ook:Middelgrote supermarkt in het rood
Lees ook:Bruce Willis redt drankenfabrikant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.