AH heeft weer voldoende eieren

Gelukkig voor de mensen die deze tijd van het jaar verlegen zitten om eieren: AH heeft weer een aardig voorraadje ingeslagen.  We hoeven dus niet bang te zijn dat we zonder eieren komen te zitten.  ei Verschillende winkelketens, waaronder Albert Heijn, kampen de laatste tijd met een groot tekort aan eieren, omdat Duitse eierhandelaren massaal eieren inkopen op de Nederlandse markt.  In Duitsland treedt per 1 januari een verbod op legbatterijen in werking, waardoor een groot tekort aan eieren ontstaat. In Nederland en andere EU-landen gaat de wet pas vanaf 2012 in.

Door het krappe aanbod hadden diverse AH-winkels in de afgelopen week te maken met lege eierschappen. ‘De problemen waren vooral regionaal bepaald, afhankelijk van de leveranciers’, aldus een woordvoerder. In eerste instantie verwachtte Albert Heijn de voorraad eieren in januari weer op orde te hebben.

Bron: Distrifood

Lees ook:Eiertekort door hamsterende Duitsers
Lees ook:Nederlandse kip kan kont nog steeds niet keren
Lees ook:Ook Dirk moet de regels aanscherpen
Lees ook:Wekelijkse aanbiedingen en acties
Lees ook:Wekelijkse aanbiedingen en acties

Eén reactie op “AH heeft weer voldoende eieren

  1. bert

    AH geeft de schuld van de lege eierenvakken aan de situatie op de europese eierenmarkt (duitseland gaat over van kooi na scharrelei). Deze supermarktketen had al geruime tijd kunnen voorspellen dat er een tekort aan eieren zou komen. Hun inkopers hebben daar niet goed op ingespeeld. Bij verschillende AH winkels in Rotterdam is al 2 weken lang geen ei meer te krijgen. Dit terwijl winkels als C1000 en Jumbo geen enkel leveringsprobleem hebben.

    AH wees eerlijk in je communicatie en leg de schuld bij jezelf!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.