Hmmm…. Nano-voeding

Het plaatje erbij lijkt op een graancircel en die associatie wekt het eerlijk gezegd ook bij me op. Klinkt niet echt als de next best thing in de supermarkt, maar dat valt te betwijfelen.

Blijkbaar bestaat het al, want er is behoorlijk wat discussie over in het Europese Parlement. Het Parlement wil de komst van dergelijke producten afremmen. Voeding met nano-deeltjes moet uit de schappen tot het goed getest is. Het gaat dan bijvoorbeeld om bepaalde voedingssupplementen en sportdranken. Voor deze voeding met piepkleine deeltjes bestaat namelijk nog geen test om te zien of ze riskant zijn voor de gezondheid.

Een andere maatregel is dat nieuwe gewassen uit niet-Europese landen, zoals ooit de kiwi uit Nieuw-Zeeland, pas welkom als ze er vijftig jaar geen gezondheidsproblemen hebben veroorzaakt. De Europese Commissie had toelating voorgesteld ,,na een generatie”. Vlees of melk van gekloonde dieren moet bovendien verboden zijn. Klonen zou veel dierenleed veroorzaken en de dieren blijken veel afwijkingen te vertonen. Dat is nogal wat. Blijkbaar heb ik een hoop gemist op het gebied van productontwikkeling. Eigenlijk ben ik daar wel blij ben, want dit soort ontwikkelingen vind ik maar niks.

Bron: Distrifood

Lees ook:Whopper: goed voor hart- en bloedvaten
Lees ook:Steeds meer varkens dagen onderweg voor slacht
Lees ook:Is een dier een product?
Lees ook:Eurobladlogo voor biovoedsel verplicht
Lees ook:Nederlandse kip kan kont nog steeds niet keren

2 reacties op “Hmmm…. Nano-voeding

  1. John

    Om welke nanovoeding gaat het dan?

    Ik weet dat er diverse nanotechnologie is op voedingsgebied (bijvoorbeeld coating op chocolade tegen de witte aanslag vanwege blootsteling aan de lucht). Nanodeeltjes hoeven niet slecht te zijn, maar wat vooral frappant is, is dat de overheid het dus niet kan meten/controleren!
    Voedselveiligheid is wat dat betreft een aandachtspuntje… er kan zelfs een naald/scheermesje in de ham van je vliegtuigmaaltijd zitten. Dat zie je zelf nog, maar nanodeeltjes zijn kleiner dan het blote oog. Hoe gaan we/ze dat aanpakken?

      /   Beantwoorden  / 
  2. Barbara Hinnen

    John, ik weet het niet, misschien zijn er andere lezers die hier wat meer over weten. Ik ben nu bezig info verzamelen over BPA in plastic. Zie het artikel op de homepage van http://www.supermarkt.blog.nl Zodra er nieuws is over nanovoeding zal ik dat publiceren.
    Groet Barbara

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.