Steeds meer varkens dagen onderweg voor slacht

Dieren worden dagenlang vervoerd op weg naar het land waar zij uiteindelijk geslacht worden. De Europese Unielanden moet het vervoer van dieren verbeteren, stelt het Europees Parlement.

Nederlandse varkens gaan bijvoorbeeld naar Italië  om op de plaats van bestemming te eindigen als parmaham. En het transport van dieren neemt alleen maar toe. In de periode 2005-2009 nam het aantal varkenstransporten toe met 70 procent. Een derde daarvan is langer dan acht uur.

Het streven is om de beesten in ieder geval niet langer dan 8 uur te laten reizen. De omstandigheden zijn vaak ook slecht, ze hebben niet genoeg water en weinig ruimte.

Meer dan een miljoen Europese burgers hebben inmiddels de internetpetitie www.8hours.eu getekend voor een maximale reisduur voor slachtdieren van acht uur. Europarlementariërs verwijzen naar die petitie, maar de resolutie zelf houdt het vaag. De acht uur moeten in overweging worden genomen.” Het Europarlement wil uitzonderingen toestaan ‘op grond van geografische omstandigheden in buitengebieden, beperkte wegennetwerken en afgelegen locaties’.

Arme beesten…toch maar een vegaterisch menu deze kerst?

bron: Trouw

Lees ook:Tijd voor een kerstboom
Lees ook:Varkensvlees in de supermarkt diervriendelijker
Lees ook:Laatste ronde vleesacties C1000
Lees ook:Nederlandse kip kan kont nog steeds niet keren
Lees ook:Hmmm…. Nano-voeding

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.