Claim Unilever afgewezen

De Europese autoriteit voor voedselveiligheid EFSA heeft een negatief advies afgegeven over de door Unilever ingediende gezondheidsclaims over zwarte thee (Camellia sinensis).

Volgens EFSA is er onvoldoende bewijs voor een ‘causale relatie’ tussen de consumptie van zwarte thee en een betere mentale focus, zoals het vasthouden van aandacht en alertheid. Dat meldt evmi.nl. Ook verwierp EFSA twee niet-gepubliceerde onderzoeken van Unilever.

Unilever houdt vast aan de claim. Woordvoerder Trevor Gorin stelt dat het bedrijf haar bezwaren tegen de EFSA-uitspraak kenbaar heeft gemaakt tegen de Europese Commissie. Deze zal uiteindelijk besluiten of een claim al dan niet is toegestaan.
Een betere mentale focus lijkt me ook erg moeilijk aantoonbaar. Wat is de definitie ervan? Ik denk dan ook dat deze claim het niet gaat redden en dat is maar goed ook. Er zijn genoeg producten met vage claims te vinden in de supermarkt. Met een beetje goed verstand kom je vaak al een heel eind en daar hoef je echt geen claims voor te lezen op de verpakken.

Lees ook:Zuivelaars gaan door met probiotica
Lees ook:Whopper: goed voor hart- en bloedvaten
Lees ook:Becel moet cholestesterolverhaal aanpassen
Lees ook:Fabrikanten prijzen hun producten aan als gezond, maar meestal klopt daar geen bal van
Lees ook:Wakker Dier verplicht om de tafel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.