Hoezo minder geld voor toppers?

Eigenlijk hoopte ik dat de economische crisis een einde zou maken aan de riante bonussen van diverse mensen aan de top van diverse bedrijven. Ik hoor dan ook steeds vaker dat er minder geld wordt uitgekeerd en dat is een goede zaak. Ahold doet het helaas anders.

Topman John Rishton van Ahold heeft zijn inkomen vorig jaar met ruim 20% zien stijgen, tot 2,96 miljoen euro. Pardon? Voor dat geld kunnen een hoop mensen gewoon lekker blijven werken in plaats van ontslagen te worden.

Ahold zelf maakte een winstdaling bekend, van 63% tot 1,1 miljard euro. Dat betekent niet dat ze in de rode cijfers staan, dus van mij geen medelijden.

Ahold heeft geen plannen om de beloning voor haar bestuur in 2009 te wijzigen. Toch zal het totale bedrag dat Ahold aan zijn raad kwijt is toenemen. Dat komt omdat er een bestuurder bijkomt. De aandeelhouders van Ahold moeten in april van dit jaar instemmen met de benoeming van Larry Benjamin, een Amerikaan. Wat die gaat verdienen, is nog een goedbewaard geheim. Ik weet ook niet of ik het wel wil weten.

Bron: RTLZ

Lees ook:Hoezo crisis?
Lees ook:Alcohol kost een hoop geld
Lees ook:Ahold gaat lekker
Lees ook:Ahold komt weg met gedrag
Lees ook:Aantal kassabonnen teken aan de wand

Eén reactie op “Hoezo minder geld voor toppers?

  1. Thea Lequé

    Ik vind Albert Heijn echt super, ik koop online bij ze en ze brengen het keurig in je keuken. Nette bezorgers, goeie spullen, bonus (scheelt in je portemonnee) leuke aanbiedingen en prima kwaliteit, zelfs Euroshopper is goed van AH en niet duur). Ik ben al zeker 30 jaar klant bij ze en ik blijf het ook.
    Dat gedoe met Jumbo en Super de Boer is allemaal concurrentie, Albert Heijn kan dat wel aan.
    Albert Heijn blijf zo doorgaan met je service, het aanbieden van goede spullen en je klantvriendelijkheid, dan blijven de klanten komen.

    Thea Leque
    Amersfoort

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.