Alcohol kost een hoop geld

Ja inderdaad: we wisten al dat drank duur is. Toch schrok ik even toen ik het totale bedrag zag dat we in ons leven aan alcohol uitgeven. Voor dat geld zou ik namelijk een hoop andere dingen kunnen kopen.

Nederlanders drinken namelijk voor meer dan 20.000 euro aan alcoholische dranken in hun leven. Het maandblad Zin ondervroeg 1400 mensen hierover. Tevens bleek dat een kwart van de onder 45 jaar te veel alcohol drinkt. Een persoon in die leeftijd neemt jaarlijks gemiddeld 650 euro aan alcoholische versnaperingen tot zich. In een heel leven is dat dus ongeveer 20.000 euro.

 Gemiddeld besteedt een drinker 12,50 euro per week aan alcoholische versnaperingen. Dat betekent 656 euro per jaar. Nederlanders blijken daarnaast weinig kennis te hebben over drankgebruik. Slechts 45 procent weet dat niets de afbraak van alcohol in het bloed kan versnellen. Toch neemt 9 procent een extra kopje koffie, 32 procent drinkt een glas water of vruchtensap en 21 procent maakt eerst een ommetje om het alcoholpromillage te verminderen. Wat betreft de kennis valt er dus nog behoorlijk wat winst te behalen.

Lees ook:Kerstman rendabeler dan Sint
Lees ook:Koopkracht onder druk in 2010
Lees ook:Zorg om vlees neemt eetlust niet weg
Lees ook:Drink thee tegen dichtslibben
Lees ook:Rekenhulp voor caissières over drank

Eén reactie op “Alcohol kost een hoop geld

  1. Dhr. D.W. Kievit

    Met zelf brouwen ben je voor een paar tientjes per jaar klaar als het alleen om de alcohol te doen is.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.