Vlees van Oud Hollandse runderen te koop in supermarkt

Boeren die biologisch vlees willen produceren van Oud Hollandse rassen worden door de stichting ‘Natuurboer uit de Buurt’ op weg geholpen. Want je moet je vlees wel kwijt kunnen aan de supermarkten.

De stichting krijgt bij de marketing van het vlees hulp van vleesleverancier Groothedde uit Vaassen. Onlangs sloten zich weer drie boeren aan bij de Natuurboer. Na vestigingen van Plus in Deventer en Haaksbergen verkoopt C1000 in Ulft  nu ook dit biologische vlees.

De Natuurboer en vleesleverancier Groothedde hopen dat zij steeds meer supermarkten kunnen leveren. “Er is grote belangstelling vanuit de markt voor dit concept, maar we kunnen niet iedereen voorzien van vlees van het Oud Hollands rund omdat we nog niet voldoende aanvoer hebben”, aldus Jos Groothedde.

Als natuurboer moet je aan bepaalde voorwaarden voldoen. Je moet biologisch werken en minimaal 25% van het bedrijfsoppervlak moet natuurlijk zijn. Verder werken Natuurboeren bewust aan het sluiten van de kringloop en het vergroten van de biodiversiteit. De prijs van het vlees wordt in overleg bepaald. Laten we hopen dat de boeren een goede prijs krijgen voor hun inzet, want dat is niet altijd het geval!  In ieder geval lijkt dit een mooi initiatief en voor een eerlijk stuk vlees willen we best een goede prijs betalen.

Bron: Stichting ‘Natuurboer uit de Buurt’

Lees ook:Wat houdt biologisch eigenlijk in?
Lees ook:Feest voor de bioboer
Lees ook:Goedkoop vlees in supermarkt nekt verduurzaming
Lees ook:Afspraak over castreren mogelijk van de baan
Lees ook:Kiloknaller nieuw doelwit van Wakker Dier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.