SdB houdt optie hoger bod open

De strijd om Super de Boer is nog niet gestreden. De keten houdt de optie dat het zal instemmen met een eventueel beter bod dan dat van Jumbo nadrukkelijk open.  jumbo

Dat blijkt uit de aandeelhouderscirculaire die het supermarktbedrijf naar zijn aandeelhouders heeft gestuurd. Super de Boer heeft Jumbo toegezegd geen alternatieve biedingen uit te zullen lokken of het initiatief te nemen derden aan te sporen tot het uitbrengen van alternatieve biedingen. Toch biedt dat geen garantie. ‘Super de Boer is echter gerechtigd gesprekken en onderhandelingen aan te gaan indien sprake kan zijn van een beter bod’, aldus het bedrijf.

Van een ‘beter bod’ is sprake als dat tenminste 10 procent hoger ligt dat het bod van 552,5 miljoen euro van Jumbo. Mocht de deal tussen Jumbo en SdB alsnog afketsen, dan is Super de Boer Jumbo 9,6 miljoen euro als ‘break fee’ verschuldigd.

Super de Boer kan een eventueel beter bod aannemen tot uiterlijk de afronding van de deal met Jumbo. Deze staat gepland voor 18 december. De aandeelhoudersvergadering, waarop aandeelhouders kunnen stemmen over het overnamebod van Jumbo, wordt op 8 december gehouden in Amsterdam. Dat kan dus nog spannend worden.

Bron: Distrifood

Lees ook:Super de Boer: 28 december is payday
Lees ook:Sperwer overtreft bod Jumbo op SdB
Lees ook:Meerderheid stemt in met overname SdB
Lees ook:C1000 en Plus doen hoger bod op SdB
Lees ook:AH wil groei Jumbo verstieren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.