AH XL het sterkst in vers

Groente en fruit haal ik het liefst bij AH. Het smaakt gewoon een stuk beter dan bijvoorbeeld het spul dat Dirk aanbiedt. Toch blijkt de ‘kleine’ AH niet de beste. xl

Dit jaar is AH XL de sterkste versformule en daarmee winnaar van het Versrapport 2009, samengesteld door GfK in samenwerking met Foodmagazine. Vorig jaar was Albert Heijn als geheel de sterkste versformule. Dit jaar, met de gescheiden meting van AH XL en de AH-supermarkten, blijkt XL het als verswinkel uitermate goed te doen. AH XL doet het zowel in brood als in vlees en agf beter dan de AH-supermarkten. Albert Heijn eindigt dit jaar op een vierde plaats.

De eerste plaats van AH XL ligt met name aan het ruime assortiment dat de XL-winkels kwijt kunnen. Vooral op dit aspect worden de XL-winkels veel beter gewaardeerd dan de winkels van Albert Heijn. Opvallend is dat de klant ook een licht hogere waardering heeft voor de prijzen en de aanbiedingen en ook een flink hogere waardering voor de kwaliteit/versheid bij XL ten opzichte van de gewone AH.

Bron: Distrifood

Lees ook:Albert Heijn XL populairst
Lees ook:Prijsimago AH beter dan ooit
Lees ook:AH XL wint ook Kerstrapport
Lees ook:AH één van meest innovatieve supers
Lees ook:Ahold gaat lekker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.