Zondagsopening blijft discussie oproepen

Toen ik las dat de gemeente Amsterdam wil dat meer winkels op zondag openen, wilde ik in eerste instantie meteen een bericht hierover schrijven. Maar omdat ik wist dat er nog veel reacties op zouden volgen, leek het me beter om even af te wachten.   

De argumenten die de gemeente Amsterdam gebruikt om alle winkels in de stad toe te staan op zondag open te zijn, zijn ‘aperte onzin’. Vakbond CNV beschuldigt wethouder Asscher van Amsterdam ervan dat hij zich niet aan de wet houdt. Monsma zegt zich zorgen te maken om kleine ondernemers in de hoofdstad. Inmiddels heeft ook Rotterdam laten weten dat de winkels binnenkort iedere zondag open mogen. Zij vinden dat de wet het wel degelijk toestaat om winkels op zondag te openen.

De Amsterdamse actie krijgt bijval van Detailhandel Nederland. Gezien de economische crisis vinden ze het niet kunnen dat het kabinet de zondagsopeningen juist wil beperken. En zo zijn er nog wel meer organisaties die een duidelijke mening hebben over het onderwerp. We zullen zien wat het gaat worden.

Bron: Distrifood

Lees ook:Apeldoorn blokkeert zondagsopening
Lees ook:C1000 blijft lekker open
Lees ook:Supermarkten in Apeldoorn vechten voor zondag
Lees ook:Soap rond exotische C1000 gaat door
Lees ook:30 procent shopt al op zondag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.