Supermarkten in Apeldoorn vechten voor zondag

In Apeldoorn is de strijd om de koopzondag nog niet gestreden. Dirk van den Broek, Albert Heijn en Dekamarkt blijven zich inzetten om op zondag open te kunnen, terwijl de gemeenteraad dit met man en macht probeert te voorkomen. Een meerderheid heeft dan ook laten blijken dat de zondagsopeningen moeten worden teruggedraaid.

De supermarkten gaan dan ook onderzoeken of de gemeente het recht heeft de zondagsopeningen terug te draaien. Volgens AH heeft de consument in Apeldoorn gewoon behoefte aan een supermarkt die open is op zondag.

De Dekamarkt vindt de opstelling van de gemeenteraad niet meer van deze tijd. Zij menen dat wanneer supermarkten op zondag open zijn, mensen meer ruimte hebben om op zaterdag andere dingen te doen. Het publiek lijkt het hier mee eens te zijn, gezien de reacties van lezers van De Stentor. Dit dagblad volgt het nieuws hierover op de voet.

Toch wil de gemeente de wet aanpassen zodat supermarkten niet meer op zondag hun winkels kunnen openen. De regeling die ze nu 'misbruiken' is alleen bestemd voor snackbars, winkeltjes bij ziekenhuizen en tankshops.

Bron: Distrifood

Lees ook:Dicht door opening op zondag
Lees ook:Apeldoorn is er nog niet klaar mee
Lees ook:Apeldoorn blokkeert zondagsopening
Lees ook:Dekamarkt lapt regels aan de laars
Lees ook:Zondagsopening blijft discussie oproepen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.