AH voelt zich benadeeld

In de omgeving van het NAC-stadion in Breda zou een AH XL komen, volgens AH maar dat is nu opeens een giga Jumbo geworden. Wat mij betreft prima, maar alleen Jumbo ziet de komst van de megasuper zitten.   

Bredase ondernemers maken zich grote zorgen over de komst van een mega-Jumbo van 6.000 vierkante meter (bruto vloeroppervlak). Verenigingen van ondernemers uit winkelcentra in de buurt vrezen dat dit het einde betekent van deze en andere buurtwinkelcentra. De winkeliers willen zich met alle middelen verzetten als de concurrentieslag niet op een eerlijke manier wordt gevoerd.

Albert Heijn-woordvoerder Jan-Christiaan Hellendoorn maakt zich kwaad over de in zijn ogen ongelijke behandeling van beide formules. Op 19 juni kregen het bedrijf een brief van projectontwikkelaar Heja waarin stond dat de deal niet door kon gaan. Nu gaat AH zo snel mogelijk de individuele raadsleden benaderen over de zaak en vooral het veranderen van de spelregels. Bovendien kijken ze ook naar het juridische aspect, want de supermarktketen heeft al investeringskosten gemaakt. Wordt vervolgd.

Bron: BN/De Stem

Lees ook:Jumbo gooit alles in de strijd tegen XL
Lees ook:SdB wil ombouwlijst C1000 voor kerst
Lees ook:Golff en AH zitten Jumbo dwars
Lees ook:Jumbo sluit deal met C1000 over Super de Boer
Lees ook:SdB houdt optie hoger bod open

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.