Winkeliers willen af van weekendtoeslag

Als je in het weekend of ‘s avonds werkt, krijg je meer betaald. Een prima zaak zou ik zeggen. Ik dacht echter dat dit niet verplicht was, maar blijkbaar is dit wel het geval. De winkeliers zijn er niet blij mee en willen nu dat de regeling wegvalt. Het is simpelweg niet meer van deze tijd om buiten kantooruren meer te betalen.

In het jaarverslag meldt de Raad Nederlandse Detailhandel dat cao’s in de retailsector moeten worden gemoderniseerd. Volgens de winkelierskoepel combineren steeds meer medewerkers hun baan met een studie of het ouderschap. Zij werken buiten kantooruren in winkels. Dit vraagt ook om aanpassing van de cao’s.

De RND vindt het nu een ideaal moment om cao’s aan te passen. Loonstijgingen zijn nu niet aan de orde, zegt de woordvoerder. De organisatie roept het kabinet tegelijkertijd op om de afdracht van loonpremies tijdelijk uit te stellen. Dat kan er dan ook nog wel bij dacht ik zo. Ik vind dat je gewoon meer moet betalen als mensen op dergelijke tijden moeten werken. Het kan immers behoorlijk veel impact op je leven hebben en daar mag best wat meer geld tegenover staan.

Bron: Distrifood

Lees ook:Jammie: ijs van moedermelk
Lees ook:Grote verdeeldheid over koopzondag
Lees ook:Beperking koopzondagen helemaal niet nodig
Lees ook:‘Reclame over kalfsvlees is misleidend’
Lees ook:Klaar met mobiel bellen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.