MelkUnie komt terug!

Er is behoorlijk wat aan de hand in zuivelland. Ik weet echt niet meer welk bedrijf nu welk merk in handen heeft. Zo dacht ik dat MelkUnie was afgeschreven, maar dat blijkt nu weer niet het geval te zijn. Ook Friesche Vlag is nog volop in business.

Arla heeft onlangs bekend gemaakt dat het zich wel toeleggen op de Nederlandse markt. Om de daad bij het woord te voegen heeft het bedrijf nu MelkUnie gekocht van FrieslandCampina. Blijkbaar mag Arla ook het merk Friesche Vlag voor tien jaar in licentie gebruiken van FrieslandCampina voor dagverse zuivel in Nederland.

Daar staat dan weer tegenover dat FrieslandCampina na die tien jaar,  als de licentie dus afloopt, het merk Friesche Vlag niet meer zal voeren op haar dagverse zuivel in Nederland, wel op langhoudbare zuivel en koffiemelk. Ja ja. Ik vraag me af wat al dat geschuif met namen voor zin heeft. Blijf toch gewoon producten maken en verzin af en toe wat nieuws. Mij zal het worst wezen of op de verpakking Arla, FrieslandCampina, MelkUnie of Friesche Vlag staat.

Bron: Distrifood

Lees ook:Arla komt naar je toe
Lees ook:Melkunie terug in schappen
Lees ook:Friesche Vlag ‘Slaap Lekker’ blijkt flop
Lees ook:Dreigend tekort biologische melk in supermarkt
Lees ook:Groen licht verkoop Yogho! Yogho!

3 reacties op “MelkUnie komt terug!

  1. Richard

    We zijn inmiddels ruim 2 jaar verder en nog geen Melkunie produkten gezien in de supermarkt. Overigens nooit begrepen dat Campina het merk Melkunie overboord heeft gegooid.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Wiel Jenniskens

    Beste directie. Nu heeft onze buurtsuper: Prima in Broekhuizen ook al geen Melkunie produkten meer.Als oud Campina leverancier vind ik dit triest. vandaag in Horst bij AH en in Tienray bij Jan Linders geweest. Allebei niets van jullie. Ook bij de PLUS in Horst geweest. Hier was nog wel gesneden kaas van Melkunie te koop, maar de stukken die ik altijd heb waren ook uit het pakket van PLUS gehaald. Nog efkes dan kan ik nergens meer aan de produkten van mijn oud collega`s komen.Hoe is dit toch mogelijk. is onze kaas en zijn onze melkprodukten te duur voor de supermarkten? Of nemen de tussen handelaren een te grote marge voor hun rekening. Hier in de streek komen ook nog altijd kaasboeren aan huis, maar niet met mijn kaas. Op de markt vind ik Melkunie ook niet. Dus knudde! Graag reactie. Groet Wiel.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Melkunie-lover

    Hallo allemaal, hou de schappen en de reclame goed in de gaten, er gaat echt iets gebeuren met dit mooie merk. Natuurlijk ook weer met de grote melkunie ster Peer Masini in de hoofdrol. . . .I’ll be back

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.