Mars betaalt voor advies Kamerleden

Ja echt waar. Het lijkt heel tegenstrijdig. Ik zie bedrijven als McDonalds nou ook niet direct om hulp vragen. Uiteraard hebben ze wel te maken met de politiek, maar meer in de zin van wetgeving zou ik zeggen. Bij Mars is dat echter een ander verhaal.

Het is dan ook de enige Multinational die Kamerleden op de loonlijst heeft staan. Zo ontvangen Kamerleden Anouchka van Miltenburg (VVD), Pauline Smeets (PvdA) en Oomen per jaar 5750 euro voor drie vergaderingen met de raad van advies van Mars Nederland in Veghel. Mars Nederland weigert ieder commentaar op zijn binding met de politiek. Ook Mars Brussel, Mars Engeland en Mars International houden de kaken stijf op elkaar.

Volgens Van Miltenburg volgt het bedrijf dit actieve beleid al decennia. ‘In de Kamer ben ik woordvoerder voor langdurige zorg. Dat is wel heel ver verwijderd van onderwerpen als obesitas. Daarom kan ik dit doen. Ik kom niet uit het bedrijfsleven en ga er in de Kamer niet over. Op deze manier maak ik wel kennis met deze belangrijke kant van de samenleving. Ook collega Smeets heeft er geen moeite mee. Ik vind het maar raar allemaal. Wat zouden deze Kamerleden aan een bedrijf als Mars te melden hebben?

Bron: Distrifood

Lees ook:Mars gaat smoothies bereiden
Lees ook:Mars gaat duurzaam
Lees ook:Geen banken voor AH en Hema
Lees ook:Geen gratis tasjes meer voor de consument
Lees ook:Kamer stemt voor inperking koopzondag

Eén reactie op “Mars betaalt voor advies Kamerleden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.