Geen banken voor AH en Hema

De Britse equivalent van AH en Hema wil in het bankwezen stappen. De vraag rijst dan of Albert Heijn en Hema dit ook willen en kunnen doen.

Beide bedrijven hebben laten weten dit niet te doen omdat het vertrouwen in banken is ondermijnd. Het zou daarom weinig zin hebben om in diverse filialen een bank te openen. Zowel Albert Heijn als Hema hebben volgens retailstrategie-adviseur Hans Eysink Smeets echter wel de merkkracht om in bankzaken te stappen.

Retailers hebben volgens Eysink-Smeets ongeveer drie jaar de kans om in het gat te springen dat de kredietcrisis heeft geslagen in het vertrouwen van de consumenten. Dankzij hun klantgerichte benadering kunnen ze met consumentenbankieren ook nog geld verdienen. Winkelketens kunnen financiële diensten ook goedkoper aanbieden, omdat ze extra omzet generen voor hun kernactiviteit. Afhankelijk van het aantal bankproducten dat een klant afneemt, kan die 10 tot 40 procent extra winkelomzet binnenbrengen, aldus Eysink Smeets. Even afwachten dus en binnenkort kan ik bij AH een lening afsluiten.

Bron: Distrifood

Lees ook:‘Groei Jumbo lokt AH in prijsgevecht’
Lees ook:AH wil meer non-food
Lees ook:C1000 heeft eigen wuppie
Lees ook:Hema groeit onvermoeid verder
Lees ook:‘Echt Hema’ is de beste

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.