Belgen komen geld halen in Nederland

Als je vlakbij de Nederlandse grens woont en je weet dat er statiegeld wordt betaald over flessen die je in Belgie gewoon moet weggooien, weet je als prijsbewuste Belg natuurlijk wat je moet doen: inleveren die hap!

En dat is precies wat veel Belgen de afgelopen weken hebben gedaan. Ze kopen in eigen land water of frisdrank in petflessen, waar geen statiegeld op zit. Die stoppen ze in Nederland in lege flessenautomaten om er 25 eurocent statiegeld per fles voor te ontvangen. De toestellen scannen de flessen op vorm, maar zien niet of er een statiegeldlogo op staat.  Nederlandse supermarkten zijn hier uiteraard niet erg over te spreken.

Een winkel in het Limburgse Stein controleert klanten met grote hoeveelheden flessen. ‘We kijken of op het etiket ‘statiegeld’ vermeld staat. Is dat niet het geval, dan vragen we ze alle flessen weer mee te nemen.’ De Stichting Retourverpakking Nederland, die supermarkten betaalt voor alle ingeleverde flessen, relativeert het probleem. ‘Op het totaal voor heel Nederland zijn het maar een paar procenten’, aldus directeur Raymond Giamotten. Het probleem valt dus wel mee.

Bron: Distrifood

Lees ook:VNG wil statiegeld kleine flesjes
Lees ook:Prijsvergelijk in Kassa vanavond
Lees ook:Italiaanse supermarkt verkoopt wijn met afbeelding van Hitler
Lees ook:Coca-cola en AH weer vrienden
Lees ook:De Albert Hel: irritaties in de supermarkt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.