Unilever laat van zich horen

Albert Heijn heeft al van diverse supermarktformules commentaar gekregen op hun reclamecampagne waarin de diverse huismerken worden gepromoot ten koste van de duurdere A-merken. Unilever vindt het kennelijk ook tijd om in het verweer te gaan gezien de reclame die ik vandaag in de Metro las.

Op 3 pagina's wordt duidelijk aangegeven dat de A-merken van Unilever wel degelijk de voorkeur verdienen boven de huismerken van AH. Op maar liefst 3 pagina's in de Metro staan merken van Unilever naast de huismerkvariant van AH. Met de tekst 'AH, we gaan vergelijken' en begeleidend onderschrift is de toon duidelijk gezet.

Ik hou wel van dat moddergooien. Geen idee waarom maar het is zeker grappig om te zien hoe fabrikanten en supermarkten proberen de macht die AH op de markt heeft wat in te dammen. Ik betwijfel of het een succes zal worden, maar van mij mogen ze hun gang gaan. Voor de consument kan dat alleen maar positief uitpakken. Tenzij ze natuurlijk al hun geld aan reclame in kranten gaan uitgeven en dat doorberekenen naar de consument, maar dat zie ik op korte termijn nog niet gebeuren.

Bron: Distrifood

Lees ook:Unilever boost de verkoop van producten
Lees ook:Unilever zit in zwaar weer
Lees ook:Unilever is blij met crisis
Lees ook:Unilever licht actie toe
Lees ook:Unilever organiseert biologische markt

Eén reactie op “Unilever laat van zich horen

  1. Marc

    Laat ze maar lekker met modder gooien. Ik en mijn vrouw moeten op de kleintjes letten, en kopen bijna alles bij de voordelige ketens. Wij wonen in Tiel, waar een prachtige Lidl supermarkt is. Daar haal ik meestal de boodschappen. Als ik voor zeg maar dertig euro bij de Lidl haal, kosten de artikelen die ik bij de “gewone” supermarkt haal omdat Lidl ze niet heeft hoogstens 7,50. En de kwaliteit van alles is gewoon prima! En het assortiment groenten en fruit bij de Lidl is lekker breed, bij de Aldi in de buurt waar ik ook wel eens kom is het assortiment van met name groenten en fruit klein, maar de kwaliteit vind ik ook goed.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.