Ontplofde Breezer houdt de gemoederen bezig

Het zal je maar gebeuren: Je doet boodschappen bij de Jumbo en als er een flesje Bacardi Breezer van de kassaband valt, ontploft deze met als gevolg een levensgevaarlijke slagaderlijke bloeding.

Het lijkt vergezocht, maar dit gebeurde Heleen Matthijse in 2001. Alweer een tijdje geleden, maar afgelopen maandag was pas het hoger beroep. Eerder had de rechtbank Jumbo vrijgesproken. De advocaat van Matthijse was het hier uiteraard niet mee eens.

Hij is van mening dat Jumbo het ongeluk makkelijk had kunnen voorkomen door bijvoorbeeld de band stil te zetten, zoals ook de Lidl gebeurt. Persoonlijk heb ik dat nog nooit een cassière bij de Lidl zien doen, maar ik neem aan dat deze advocaat dagelijks zijn boodschappen doet bij deze winkel en dus op de hoogte is van het beleid rondom flessen op de kassaband. De advocaat van Jumbo spreekt dit verhaal natuurlijk tegen.  

Mocht Matthijse alsnog gelijk krijgen, wordt er gerekend op zo'n 25.000 à 45.000 euro aan smartengeld. Daarnaast moet Jumbo dan ook de huishoudelijke hulp betalen voor Heleen, die constant pijn heeft. Dit kost nog eens 1.500 euro per maand. Al met al een flinke kostenpost voor de Jumbo. Als de Jumbo ook dit keer gelijk krijgt, gaat Matthijse in cassatie bij de Hoge Raad.

Bron: Elsevier Retail

Lees ook:Alle producten plat op de band svp!
Lees ook:XXL krasactie bij Lidl
Lees ook:SdB houdt optie hoger bod open
Lees ook:XXL krasweken bij Lidl 2013
Lees ook:AH gaat pijn lijden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.